Digital, termenul cuprinzător pentru următoarea eră a tehnologiei și modelele de afaceri asociate, ar părea un avantaj pentru liderii IT.

Dintr-o data, tehnologia a trecut de la un subiect cu mai multe sanse de a genera pleoapele care coboara in sali de consiliu si intruniri executive, pentru a fi perceput ca o piatra de temelie a strategiei companiei inainte. Gigantii industriali au renuntat foarte mult la intreaga segmente ale afacerii lor si au pariat pe digitale.

Deși digitalul poate fi într-adevăr un avantaj pentru cariera ta de lider IT, există două riscuri semnificative.

Digital nu înseamnă neapărat IT

Unul dintre cele mai semnificative riscuri pentru liderii IT și pentru departamentele IT întregi presupune automat că tehnologia digitală înseamnă IT.

Aceasta este o greșeală ușor de înțeles. La urma urmei, „digital”, prin însăși natura sa, implică tehnologie, și unde altundeva ar căuta o tehnologie, ci în departamentul IT și CIO? Cu toate acestea, tehnologia digitală implică și noi modalități de lucru, noi modele de afaceri și execuție rapidă, domenii pe care multe magazine IT și lideri IT le luptă.

Unul trebuie doar să se uite la creșterea IT-ului de umbră sau să vadă ce parte din bugetul mediu al ofițerului de marketing este cheltuit în afara IT-ului intern pentru a vedea că o mare parte din tehnologia care intră sub bannerul digital este obținută din afara IT-ului. În multe cazuri, se creează grupuri digitale complet noi, conduse de un ofițer digital principal, care poate raporta sau gestiona roluri tehnologice mai tradiționale.

De exemplu, compania Unibet Pariuri Sportive a ajuns să crească mai mult datorită evoluției erei digitale decât a erei tehnologice.

Dacă doriți să vă ocupați de poziția de lider în domeniul digital în cadrul organizației dvs., înțelegeți că tehnologia este doar o mică parte a ceea ce cuprinde această nouă eră.

Ultima revoluție în tehnologie, epoca internetului, a avut rețele de comunicații standardizate ca o tehnologie de bază, dar companiile de succes au cerut mult mai mult decât o înțelegere a rețelelor. De asemenea, digitalul va necesita mult mai mult decât o înțelegere a tehnologiilor precum Internetul obiectelor și analizelor.

De asemenea, puteți să vă gândiți să jucați un rol de sprijin, pe măsură ce sistemul digital va rădăcina în organizația dvs. Multe dintre noile modele și practici pe care le permite digitalul necesită date de sprijin, construirea de noi platforme, servicii bazate pe API și infrastructură de sprijin va permite IT-ului să rămână un jucător-cheie, fără a fi nevoie să vă retualizați cariera și organizația dvs. în jurul digitalului.

Digital prezintă câteva oportunități evidente pentru liderii IT, de la reformarea lor ca o organizație digitală și conducerea strategiei digitale și a execuției, la jucarea unui rol esențial de susținere și a adulților în cameră atunci când nebunia temporară a „sindromului obiect strălucitor” suită.

Planificarea conștientă a modului în care doriți ca organizația dvs. și dvs. în mod individual să jucați un rol în această nouă eră de afaceri și tehnologie sunt cheia succesului, mai degrabă decât să permiteți evenimentelor să dicteze un rol pe care îl veți găsi mai târziu nesatisfăcător.